Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Gaudeamus Igitur la "Goldiş"
Sergiu Lenghel  - Joi, 20 Mai 2010

Înconjuraţi de prieteni, părinţi şi profesori, studenţii de la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş", filiala Satu Mare, s-au întâlnit joi pentru a marca sfârşitul anilor de studii printr-o festivitate organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor.


 

Îmbrăcaţi de sărbătoare, cu tradiţionalele toci şi robe negre, cei peste 250 de absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice s-au aşezat pe scaunele din Casa de Cultură a Sindicatelor, nu înainte de a imortaliza momentul inedit, tinerii participând la adevărate şedinţe foto, cu poze ce le vor rămâne amintire mulţi ani de acum încolo.
 

 

Au primit diplome şi flori din partea conducerii Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" studenţii de la specializările Marketing şi Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, majoritatea intenţionând să urmeze încă doi ani de Masterat.


 

"Mai am de dat câteva examene, iar în iulie voi merge la Arad pentru licenţă. Voi face şi Masterul pentru că vreau să-mi aprofundez cunoştinţele de până acum. Pot să încep prin a face contabilitate la câteva firme mai mici" - afirmă Adriana Inoan, o tânără de 22 de ani, studentă la specializarea Marketing şi secretară a celor doi subprefecţi ai judeţului.


 

Aşa cum declara şi prorectorul Universităţii, profesorul doctor universitar Gavrilă Ardelean, este a X-a promoţie de studenţi de la specializarea Marketing şi a II-a de la Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, unii dintre ei fiind deja angajaţi ai unor bănci, firme private sau instituţii, pe domeniul de specializare pentru care au optat în urmă cu trei ani.

 

Viitorii economişti spun că diploma le va asigura un loc de muncă bine plătit. "Faptul că eram studentă la Markenting a reprezentat un avantaj pentru mine. Aşa m-am angajat ca şi consultant bancar la o firmă, iar în paralel voi lucra şi pentru cei de la Aviva, ca şi consultant financiar" - măruriseşte Minodora Matei, o sătmăreancă în vârstă de 37 de ani.
 

 

La ieşirea de la festivitatea de absolvire a facultăţii, urările de felicitare nu mai conteneau din partea familiilor. Pe treptele Casei de Cultură a Sindicatelor, actorul Pavel Bartoş de la Teatrul Odeon din Bucureşti, prezent la noi în oraş pentru Festivalul "Fără Bariere", a primit invitaţia mai multor tinere studente de a se fotografia împreună: "De obicei le port noroc studenţilor. Să aibă baftă în viaţă toţi cei de aici" - a spus actorul care şi-a început cariera la Teatrul de Nord Satu Mare.

4425 vizite
Distribuie pe